Wel érg behulpzame studenten

Vanaf Shanghai Pudong Airport.

Na een heerlijke nacht ontbeten we gezamenlijk in de ontbijtzaal om ons klaar te maken voor een dag die in het teken stond van uitwisseling met studenten van de Maritieme Universiteit Shanghai. Deze universiteit telt het hoge aantal van 20.000 studenten. We vertrokken met de bus richting de campus en werden daar warm ontvangen. Aldaar kregen we een heerlijke lunch en al snel voegden twee Chinese studenten zich bij ons.

Na de lunch kregen we een rondleiding over de campus en het hoogtepunt was een heel bijzonder speeltje: een heuse simulator van een schip in de haven van Shanghai. De jongens waren met een stuurwiel, honderd en één knopjes en een echt bewegend beeld volledig in hun nopjes. In één van de gebouwen van de Universiteit kreeg Caroline de gelegenheid om een masterclass aan de koorleden van het universiteitskoor te geven. Ze legde met name de focus op plezier maken en ritme en muziek voelen in je lijf. De studenten waren gewend om klassieke muziek te zingen en het was voor hen de eerste keer dat ze überhaupt lichte muziek zongen. Caroline heeft hen geleerd om ritmischer te zingen. Het werd een groot succes; de studenten waren erg razend enthousiast!

Na de masterclass vertrokken we naar het Auditorium: het theater waar we een paar uur later de voorstelling voor de zevende keer zouden spelen. Hier bereidden we ons voor op ons aller-aller-laatste concert met voor iedereen een tiental assistenten. Vlak voor het concert kregen we te horen dat de show binnen drie minuten was uitverkocht. Er stond een rij van honderd meter voor het theater en er een waren maar liefst 1100 tickets verkocht. Dit was dus de grootste show van de week! Na ons optreden volgde een zeer uitgebreide fotosessie inclusief het uitdelen van handtekeningen. Voor mensen met claustrofobische neigingen was dit een uitdagende ervaring, gezien de honderden studenten die allemaal zo snel mogelijk met ons op de foto wilden.

Vanweg onze plannen om Shanghai bij nacht te bekijken was er geen gelegenheid meer om uitgebreid te dineren, maar tot onze grote blijdschap van met name de mannen kregen we KFC-burgers en -frietjes in de bus.
We vervolgden onze busreis naar de binnenstad van Shanghai voor ‘sightseeing by night’ op de Bund. Het was werkelijk weergaloos en zeer indrukwekkend om zoveel hoge en lichtgevende gebouwen te zien. Het was een prachtige skyline om als achtergrond te gebruiken voor al onze selfie’s en groepsfoto’s.

Tijdens onze laatste avond in China kon een bezoekje aan een karaoke bar natuurlijk niet ontbreken. Hier hebben we tot in de late uurtjes op de klassiekers van de Backstreet Boys en Tom Jones gezongen (lees: gegild/geschreeuwd/gedanst). We hebben alles uit de dag gehaald en konden nog precies drie uurtjes slapen voordat de nieuwe dag zou aanbreken…
Forever young!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search