Vocal Dating’s enorme billboard

Nu ik dit schrijf zitten we op het treinstation van Shenyang. Gisteren zijn we vertrokken uit Shanghai en hebben een fantastische show gehad in Shenyang.

De dag begon gisteren om 04.45 uur met een wake-up call van een vriendelijke Chinese vrouwenstem op een bandje. Na het ontbijt werden we met de bus naar het vliegveld gebracht om vervolgens in twee uur te vliegen naar Shenyang. Dat hier minder Westerlingen komen dan in Shanghai werd al duidelijk in het vliegtuig, waar men ongegeneerd foto’s van ons maakte.

In het hotel kregen we een heerlijke lunch. Waarom veel Chinezen zo dun blijven is ons een raadsel, aangezien zowel de lunch als dinner bestaat uit gefrituurd vlees, fruit met crème saus, spekblokjes, groente met knoflook in olie en gustard cakejes als toetje. Na de lunch werd onze make-up in kamer 306 al opgebracht door Gwen, zodat we ‘s avonds tijd besparen.

Het met beide benen op de grond blijven staan wordt ons erg moeilijk gemaakt; aan de voorkant van het theater hangt een enorm scherm waar onze poster regelmatig op verschijnt en we staan weer in een fantastische grote zaal te zingen!

Om 19.00 uur was het zo ver… Vol spanning maar met heel veel zin staan we achter de coulissen te wachten tot we op mogen. Er heeft nog nooit een Nederlandse groep opgetreden in dit theater en een jazz/entertainment show is niet bekend bij dit publiek. Caroline praat de show in zowel Chinees, Engels als Nederlands aan elkaar en stelt ons voor aan het publiek. Het publiek is aan het begin een beetje schuchter, maar komt mede door Caroline, die ze opzweept, helemaal los aan het einde van de avond.

 

De band krijgt groot applaus bij de instrumentale nummers en zijn erg geliefd bij de vrouwelijke Chinezen. De gevoelige fado valt goed bij het publiek die adembenemend zitten te luisteren. ‘There’s no business like show business’ gaat fantastisch, de ballensolo, linten gymnastiek, trucs, dansjes en zelfs het gooien met een kapotte diabolo is geen problem; het lijkt alsof we het al jaren doen ;). Als we het publiek in komen bij ‘big spender’ en ‘wo hè ni’ komen er allemaal kleuters, pubermeisjes en vaders en moeders met fototoestellen naar ons toe om onder het zingen een hand te geven en foto’s te maken. Enthousiast beëindigen we de show met een Chinese meezinger en daarna is het tijd om op de foto te gaan met ‘ons’ publiek. Uitgelaten lopen we na afloop naar buiten, waar ook nog grouppies op de band staan te wachten. Defne deelt haar eerste handtekening uit in de foyer van ons theaterhotel.

We gaan met z’n allen nog even een frisse neus halen (het is hier rond het vriespunt) en ons billboard bewonderen by night. Op het plein voor het theater zijn allemaal mensen aan het rolschaatsen en schalt karaokemuziek door de straten, en dat op een dinsdagavond. Een aantal van ons gaan nog even dansen op het plein om het hoofd leeg te maken. Daarna op tijd slapen… Morgen weer vroeg op… Sweet dreams…

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search