Van de diepste tunnels tot de hoogste torens, alles op z’n kop

Vandaag gedroegen we ons allen als rasechte toeristen. De buschauffeur was vanochtend blij dat hij zich nog lekker een paar keer om kon draaien en niet meer naar hoogstaande Brabantse meezingers hoefde te luisteren. Vandaag mochten we namelijk het ondergrondse netwerk van Shanghai ontdekken met de metro.

Waren wij mannen gisteravûnd nog als koningen de strijd aan gegaan in huize Brabant, stapten wij als groep vanochtend weer een tempelpark binnen. Daarna volgden er meerdere wegen naar Hotel Hai Yan voor het avonddiner, want we gingen in groepjes uiteen. Deze wegen gaan we nu niet in detail beschrijven, maar we vertellen jullie wel de mooie momenten.

Wat ’s avonds direct opviel was dat iedereen een pauze nam van de uitmuntende Chinese gastronomie en die ’s middags verruilde voor een donatie aan het ‘Ronald McDonald’-fonds.

Ook waren de massages flink in trek waarbij het ‘No Pain, No Gain’-concept letterlijk van kracht was. Zelfs biologische aromaterapie kwam hierbij te pas en ongepast aan de orde.

Misschien was vandaag gewoon een omkeerdag. De mannen gingen namelijk ‘shoppen’, terwijl de vrouwen juist niet onder alle fotoaandacht weg konden komen. Duidelijk is dat de prullariacentra, waar de Action bij verbleekt, overal door de stad te vinden zijn. De merken Lolex en JosephAmani waren weer van de partij(handel).

Gelukkig waren er ook echte kwaliteitsproducten aan te schaffen. In Shanghai bevindt zich namelijk een magnifique Apple Store.

De meesten sloten hun toeristentour zeker niet uitzichtloos af met een bezoek aan een enorme wolkenkrabber.

Een bepaalde groep wist het zelfs te presteren om na een verdwaaltocht door Shanghai een privé-escorte te regelen die hen stipt te laat bij het avonddiner bracht. #behulpzameChinesen

Kusjes van de band.
#kipfilet

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search