Van afdingen tot de onzichtbare skyline van Shanghai

Op maandag 4 januari werd iedereen fris en fruitig aan het ontbijt verwacht. De realiteit was helaas iets minder rooskleurig: Door fanatiek gezang (lees: geschreeuw) in de karaoke bar de avond ervoor, waren de meesten minder goed bij stem deze ochtend. Dit resulteerde dan ook in een heerlijk rustige busreis van Ningbo naar Shanghai. Om half 1 kwamen we aan in Shanghai, waar we onze spullen naar het hotel hebben gebracht. Deze dag kon iedereen op zijn/haar eigen manier indelen, waarbij er verschillende opties werden geboden om als groep op stap te gaan.

Zo vertrok er om 1 uur een groep onder de vakkundige leiding van Antoine, richting de copy market. De copy market is een markt in een groot gebouw van 3 etages, waar allerlei namaak-merken werden verkocht. Van namaak Rolex, tot namaak Bose, tot namaak drones. Je kon het zo gek niet bedenken of het werd er verkocht. De sport was hier dan ook om tot het minimale bedrag af te dingen. Omdat wij dit als Nederlanders totaal niet gewend zijn, was dit dan ook even uitproberen aan het begin. Waar de ene persoon snel afhaakte en klaar was met het afdingen, kreeg de ander hier maar niet genoeg van en werden er pracht spullen voor een pracht prijs gekocht. Ook de Chinese instrumenten waren erg populair bij de muzikanten van Vocal Dating.

Na de wondere wereld van het afdingen te hebben ontdekt, was er ruimte voor vrije tijd. Hierbij kon iedereen zelf de hort op en werd Shanghai verkend. Wat een pracht stad, werkelijk waar. De gebouwen zijn grandioos en erg hoog. Helaas hing er deze dag veel mist in combinatie met smog en was er na een korte tijd niks meer te zien van de hoogte van deze gebouwen. In het wondere Shanghai was er ook een muziekstraat, waar een heel aantal muzikanten hun hart op konden halen.

Om half 8 werd er weer afgesproken om met iedereen die interesse had, naar De Bund te gaan. Deze is ’s avonds prachtig verlicht en bij helder weer is hier de welbekende skyline van Shanghai te bewonderen. Nu voelt u hem misschien al wel aankomen: ‘ bij helder weer te bewonderen’. Helaas was het deze dag alles behalve helder. Zo waren de lichtjes van de onderste bol van de TV-toren nog enigszins te zien, maar hier hield het dan ook wel weer op. Aan de hand van internetfoto’s waren de contouren van de skyline enigszins te herkennen. Na dit avontuur werd er teruggekeerd naar het hotel en werd er nog een afsluitend biertje in de lobby van het hotel gedaan.

Foto: travel4two.nl

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search