Tussen stakingen en paraplu’s

Ken je die mop van een vocal group met band en backstageleden die op donderdag naar Shanghai gingen terwijl de piloten van Lufthansa al de halve week staakten? Het is gelukkig een mop die goed afliep. Op woensdag vlogen er geen vliegtuigen naar Frankfurt (waar we een tussenlanding zouden hebben onderweg naar China), en op donderdag werden twee van de drie langeafstandsvluchten naar China gecanceld; maar beide vluchten die wij moesten hebben, gingen gewoon door! We merkten weinig van de stakingen, behalve dat een aantal van ons bij de vlucht van Frankfurt naar Shanghai een onbestaande plaats kregen toegewezen in het vliegtuig. Wij maar zoeken naar seat 98F, terwijl er maar 94 rijen waren… Een gevolg van de vele overboekingen, maar gelukkig was er voor iedereen nog een plaatsje te vinden, ook al was dat soms tussen allemaal slurpende en vaak-naar-de-wc-moetende Chinezen. De vluchten verliepen verder zonder veel bijzonderheden; als je de krijsende baby’s en overgevende oma’s niet meerekent.

In Shanghai werden we warm onthaald door David en Lee, onze Chinese managers. Onderweg naar onze tourbus was er nog bijna een grote botsing tussen instrumenten en Vocal Dating-leden bij het naar beneden gaan via de loopband, maar gelukkig wist iedereen zich net op tijd te redden en konden ook de Chinese bewakers er smakelijk om lachen. We reden een uurtje naar ons hotel en konden onderweg Shanghai bewonderen in al haar wolkenkrabbige glorie. Voor het diner hadden we nog even tijd om of te chillen op onze kamer en onze jetlag te verminderen, of de stad alvast te verkennen. Sommigen van ons ontdekten smalle, sfeervolle straatjes vol wasgoed en oude brommers of stadsparkjes waar de hangouderen zich vermaakten met potjes kaarten en een spel dat een combinatie leek van sjoelen en poolen.

 

Het welkomstdiner vond plaats aan ronde tafels met een draaiende glazen schijf waarop allerlei heerlijkheden werden uitgestald. Rijst, mie, soep en allerlei groenten, vlees en hapjes. Sommigen stoeiden nog wat om het allemaal op te eten met stokjes, maar de meesten wisten er al aardig raad mee. Met een grote groep gingen we daarna nog door naar de Bund, waar je de skyline van Shanghai kunt bewonderen. Het uitje viel bijna in het water – letterlijk – maar gelukkig scharrelde het hotelpersoneel allemaal knalrode, gigantische paraplu’s van China Tobacco voor ons op, zodat we in een lange, herkenbare rij naar de bezienswaardigheid konden lopen. Na wat spelletjes in buurthuis Defke vertrok iedereen op tijd richting bed, want morgen gaan we naar ons eerste theater om te shinen in China!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search