Vanuit de bus naar Shaoxing.

Stipt negen uur Shanghaise tijd stappen we de eetzaal in. We voelen ons al heel wat frisser na een heerlijke lange nacht en een watervaldouche. Het ontbijt is heel luxe, we hebben de keus uit zo ongeveer twintig verschillende specialiteiten, zoals cake, deegverrassingspakketjes en frituur! Voor het minder avonturistisch ingestelde groepslid was er ook nog een gebakken eitje met wit geroosterd broodje.

 

Na het ontbijt nam Lee ons mee op excursie naar de ‘old town’. Denk aan honderden jaren oude houten huisjes met leistenen daken, oranje lampionnen en kleine raampjes. Heel mooi! Lee liet de teugels hier een uurtje vieren en zodoende zijn we op ontdekkingstocht gegaan in de wondere wereld van China. Wij waren heel nieuwsgierig, en de locals op hun beurt ook. Wij namen niet alleen foto’s van hen maar zij (al dan niet stiekem) ook van en met ons. De old town bestond voor een groot deel uit winkeltjes, waardoor er veel te zien en te ruiken was. Zo was er een hele dierenafdeling, met onder andere piranha’s, kameleons, schilpadden, twintig konijnen in één hokje, dertig vogeltjes in een ander hokje, en niet te vergeten de honden, poezen, slakken en muizen. Wat een beestenbende! Het geluid en de geur was er niet heel plezierig, en we vroegen ons wel af wat Marianne Thieme zou doen als ze dit zag.

 

Uiteraard was iedereen op de seconde af (zoals een goed geïntegreerde toerist in China betaamt) present op de verzamelplaats waarna we weer terug liepen naar het hotel voor de lunch. Na de lunch was er even een uurtje ontspanning en toen stapten we de bus in naar het JIAXING GRAND THEATRE. Het theater overtrof onze stoutste verwachtingen. Het podium was ongeveer tien keer zo groot als van het theater in Utrecht, om van de backstageruimte maar niet te spreken; die was echt enorm. We hadden de beschikking over een gloednieuwe geluidsinstallatie en draadloze mic’s. Toen ging de tijd heel snel: repeteren, soundchecken, inzingen, bananen eten, omkleden en the show was on! Het publiek was fantastisch: 750 klappende Chinezen, jong en oud. Aan het eind van de show gilden ze nog om een toegift en wilden niet te vergeten met ons allemaal op de foto! De kop is er af. Het was een superleuk begin van onze tournee!

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search