Nederland… Ni Hao! Nederland… Wo Ai Ni!

Op dit moment is het 7:51 uur en zitten we met een vol buikje in de bus op weg naar Nanjing. Vanavond vindt daar het oudjaarsconcert plaats, het belangrijkste concert van onze tournee. Maar eerst terug naar gisteren…

Na de bootreis van gisteren vervolgden wij onze weg naar Huzhou. Na een rit van 3 uur kwamen we aan in deze mooie stad. Helaas kunnen we hier niet zoveel zeggen want er was geen ruimte voor sightseeing vandaag, behalve vanaf de kamer op de 14e etage. Na een kort opfrismoment reden we naar het theater. Ook dit keer was het weer een enorm theater. Wat opvalt is dat de theaters van grote omvang zijn, dat de concertzalen er prachtig uitzien maar alles daar buiten minimalistisch is en nog niet af lijkt. Daarnaast is het gevoelsmatig -30 graden op het podium en in de coulissen. Tijdens het concert worden we steeds een stukje warmer. Met onze prodent smile swingen wij de pan uit op het podium, wat een belevenis. Het is heel onwerkelijk te denken dat dit over een paar dagen alweer afgelopen is. Het publiek van vanavond was enthousiast en er werd zelf gejuicht! Gerben had zijn strik weer gevonden echter was hij nu zijn cumberbelt kwijt, misschien kunnen we voor de volgende tour een personal assistent voor hem regelen? Op de momenten dat de vocals zich tussen het publiek begeven worden er foto’s en filmpjes gemaakt en komen alle kinderen uit de zaal naar hen toe. Er zitten opmerkelijk veel kinderen in de zaal.

De Latin Medley was wederom weer een grote hit. We genieten van het concert met de verschillende solootjes zoals de enthousiaste dans van Teun. De heupjes worden lekker losgeschut! Iedereen wordt steeds losser, op het podium en dansen, klappen en zingen de longen uit ons lijf. Zo ook Martijn die de show steelt tijdens Daft Punk met zijn machomanbril. Theo heeft eindelijk zijn koffer terug en kon nu shinen in zijn eigen kleren.

De zaal van vanavond had een podium van enorm formaat en speciale inschuifbare wanden waardoor een concertkamer ontstond. Antoine regelde een enorme bak aan geluid die hij de zaal instuurde. De hooggeplaatsen konden het vanaf hun gereserveerde rijen goed zien en horen. Ewa bedacht tijdens het eerste orkestnummer dat de vocals onderling een strijd zouden voeren over de meest enthousiaste performance, wat resulteerde in een hoop hilariteit achter de schermen, veel plezier op het podium en een lach op de gezichten van de hoge piefen. Symone werd wederom na afloop van het concert in het zonnetje gezet en kreeg op charmante wijze bloemen overhandigd.

We hebben de avond, onder het genot van een slokje, afgesloten met een roddelronde waarin iedereen zijn behoeften en tekortkomingen op tafel heeft gegooid. We vroegen ons af waar Vocal Dating voor stond. Het ‘’Vocal’’ gedeelte gaat ons goed af, het dating gedeelte kunnen wij niks over zeggen want ‘’What happens in China, stays in China…’’ Wel kunnen we zeggen dat een aantal mensen nog op zoek is naar een stukje dating.

Vandaag werd de hagelslagaward terecht toegekend aan Caroline en Arjan die naast het zingen op het podium de groep op hol geslagen muzikanten en zangers in het gareel houden. Wo ai ni!!

We kijken uit naar het concert van vanavond waar live televisie bij aanwezig is en belangrijke mensen uit de provincie. We gaan knallend het jaar uit!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search