“Wow, I’ve never seen such a show in my life!”. Aldus één van de 700 toeschouwers in Taicang na onze allereerste show. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Nadat we de Chinese reacties in het begin wat moeilijk konden peilen, ging met name door de Chinese liedjes het dak eraf. Dit uitte zich in geklap, gedans en herkenning.

 

Om een uur of 12 kwamen we aan bij het theater, wat zeg ik: ONS theater. We werden opgewacht door een aantal mensen, waaronder het hoofd Cultuur van de provincie, de directeur van het theater, en allerbelangrijkst: een levensgroot billboard met een foto van onszelf. Wauw! Optreden in een Chinees theater bleek wel wat improvisatievermogen van ons te vergen; zo bleken er twee microfoons te weinig te zijn, die snel gehaald moesten worden uit een ander theater. Hiernaast pasten we last minute nog een klein dingetje aan in het programma, maar het mocht allemaal niet deren: we zetten een supershow neer. We lachten, zongen de sterren van de hemel en pakten het Chinese publiek helemaal in.

We zijn ons bewust van de sterallures die jullie wellicht een beetje over de top vinden, maar hier kunnen we echt niks aan doen. Stel je voor: je eigen billboard, flyers, management, tourbus, diner, lunch, fotomomenten met al onze nieuwe fans, je kunt het zo gek niet bedenken.

Overigens vergde ook de lunch wat improvisatievermogen. Er stond aardig wat onbeduidends op de tafel, wat soms verrassend lekker was en soms ook wat minder. Oordeel zelf op basis van de foto’s, we zijn benieuwd of jullie wèl weten wat wij gegeten hebben:

 

Al met al, een hele goede tweede dag in Shanghai, de kop is eraf! Letterlijk (zie foto) en figuurlijk (zie ook foto).

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search